Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett répa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel előtt, Buli, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Grillsütő, Édes, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

Grillezett répa
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillpác zöldségekhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett répa
A megtisztított, zsenge répát sóval és cukorral ízesített vízben félpuhára főzzük. Lecsepegtetve a pácba forgatjuk és húsz percig állni hagyjuk, majd közepes magasságra emelt grillrácson megsütjük.
Ízesített joghurttal, előételként vagy magában köretként kínáljuk.

Grillpác zöldségekhez
A pác hozzávalóit elkeverjük, majd az előkészített zöldségekre öntjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)