Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecomb hagymalekvárral és sült nudlival

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Húsételek, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

Sült csirkecomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagymalekvár
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült nudli
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült csirkecomb
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A tepsibe öntjük az olajat, a bort és a vagdalt fokhagymát. A csirkecombokat ráhelyezzük és fólia alatt, előmelegített, 175 fokos sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve a hőfokot 200 fokra növelve, negyed óra alatt, megpirítjuk, közben a levével néhányszor meglocsoljuk.
Hagymalekvárral koronázva és sült nudlival körítve tálaljuk.

Hagymalekvár
Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem állagúvá főzzük.

Sült nudli
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi darabokra vágva, bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a forró vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot leitatva tálaljuk.
Dús szaftú húsok, pecsenyék mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)