Birsalmával töltött vadkacsa
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
vadkacsa |
121 |
22.7 |
3.1 |
0.5 |
0 |
0 |
15 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
5 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
4 db
birsalma |
49 |
0.6 |
0.9 |
9.1 |
6.4 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szalonnát felcsíkozzuk. A vadkacsát a szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A birsalmákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. A vadkacsák hasüregébe rakjuk a birsalmát, és nyílást bevarrjuk vagy fogpiszkálóval összetűzzük. A vadkacsákat tepsibe rakjuk és forró zsírral leöntjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük és kezdetben alufóliával lefedjük és egy darabig így pároljuk. Sütés közben zsírjával locsolgatjuk, hogy a hús ne száradjon ki. Feldarabolás előtt a kacsát pihentetjük. Visszamaradt zsírjából pecsenyelevet készítünk.
A velesült birsalmával, párolt vöröskáposztával és sültburgonyával tálaljuk. A pecsenyelét mártásoscsészében adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)