| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 2 maréknyi mirelit zöldborsó | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1.3 | 0 |
| 2 maréknyi mirelit sárgarépa | 27 | 2.4 | 0.5 | 2.3 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 evőkanál kacsazsír | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 80 dkg kacsaszív | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, belekeverjük, a borsót és a répát. Összefőzve, megszórjuk a liszttel és átpirítjuk. Felöntve a tejszínnel készre forraljuk. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.