Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsós-mentás pulykaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
40 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott pulykacombot és lepirítjuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Ekkor belekeverjük a borsót és, ha majdnem kész, a durvára vágott mentalevelet.
Vadrizses-kókuszos rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)