| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor mentalevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 30 dkg zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 40 dkg pulyka felsőcomb | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott pulykacombot és lepirítjuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Ekkor belekeverjük a borsót és, ha majdnem kész, a durvára vágott mentalevelet.