Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Yorkshire puding

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Csőben sült
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
16 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fém muffinforma mélyedéseibe öntsük egy-egy teáskanál olajat. Tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe, 10 percre. Közben a tészta hozzávalóit habverővel keverjük simára. Vegyük ki a muffinformát és öntsük a mélyedésekbe a tésztát, majd gyorsan tegyük vissza sütőbe. 10-12 perc alatt gyönyörű aranybarnára sülnek. A sütés alatt ne nyissuk ki a sütőajtót, mert nem jön fel a tészta.
Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)