Yorkshire puding
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 16 teáskanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Fém muffinforma mélyedéseibe öntsük egy-egy teáskanál olajat. Tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe, 10 percre. Közben a tészta hozzávalóit habverővel keverjük simára. Vegyük ki a muffinformát és öntsük a mélyedésekbe a tésztát, majd gyorsan tegyük vissza sütőbe. 10-12 perc alatt gyönyörű aranybarnára sülnek. A sütés alatt ne nyissuk ki a sütőajtót, mert nem jön fel a tészta.
Közvetlenül fogyasztás előtt készítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)