Töltött kenyér
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
rozscipó |
255 |
8.1 |
0.9 |
53.5 |
0 |
0 |
| 20 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 20 dkg
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
| 2 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felkockázott bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a felkarikázott hagymát, a zöldjével együtt átsütjük a zsíron. A fűszereket, a tejszínt és a sajtot összemelegítjük vele. Visszakeverjük a szalonna pörcét. A cipót Hosszában és keresztben bevágjuk az aljáig, de ne vágjuk át teljesen, majd a vágásokba kanalazzuk bele a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliába tekerve, süssük 20 percig. Kicsit pihentetve, szeletekre vágva, friss zöldségekkel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)