Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db rozscipó 255 8.1 0.9 53.5 0 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a felkarikázott hagymát, a zöldjével együtt átsütjük a zsíron. A fűszereket, a tejszínt és a sajtot összemelegítjük vele. Visszakeverjük a szalonna pörcét. A cipót Hosszában és keresztben bevágjuk az aljáig, de ne vágjuk át teljesen, majd a vágásokba kanalazzuk bele a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliába tekerve, süssük 20 percig. Kicsit pihentetve, szeletekre vágva, friss zöldségekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)