A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, ... tovább
A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele.
4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább
A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a ... tovább
A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább
A mézet, cukrot, vajat összemelegítjük, de nem forraljuk. A lisztet, szódabikarbónát, tojásokat kenyérsütőgépbe tesszük és hozzáadjuk a mézes keveréket. A gép nagyon szép, sima tésztát dagaszt belőle. Ha kész, lisztezett ... tovább
A szárazanyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a zsiradékot. Deszkán kupacot formálunk, majd a közepébe mélyedést készítve, beleütjük a tojásokat és a meglangyosított mézet, összegyúrjuk. Ez nem rövid folyamat, ne legyünk ... tovább
A liszteket összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a kakaóval, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A remoska edényébe öntjük és háromnegyed órát sütjük. Kiborítjuk és ha kihűlt cikkekre ... tovább
A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd a tojást és a vajat hozzágyúrjuk. Két órára, fóliába tekerve hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk és formákkal kivágjuk, 175 fokos sütőben, 10 perc alatt kisütjük. Langyos ... tovább
A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot összeszitáljuk és a vaníliakivonattal, a vajjal és a tojásokkal, robotgéppel elkeverjük. Beleforgatjuk a darabolt mogyorót és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, ... tovább
A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet ... tovább