A rizst többször váltott vízben jól mossuk át. Öntsük megfelelő méretű termoszba, majd öntsük le két csésze forrásban lévő vízzel. Zárjuk le a termosz és hagyjuk állni 40 percig. Se só, se fűszer nem szükséges hozzá, ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát és megszórjuk sóval, borssal. Zsírjára sütjük, majd belekeverjük a dobókockányi darabokra vágott sütőtököt. Rövid pirítás után ... tovább
Nagyszerű módja a maradék főtt rizs felhasználásának, de önmagáért is érdemes elkészíteni.
A felhevített vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellert és paprikát. Ráöntjük a kézzel összetört paradicsomkonzervet, a ... tovább
Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket ... tovább
RÓSEJBNI (főnévi igenévi alak): Az étkezéskultúra körében használt kifejezés (teljes mondatban: "Elmegyek rósejbni."). Jelentése: az illető sültkrumplival degeszre zabálja magát.
Na ez szép, elnézést, ezt az netről szedtem, ... tovább
A burgonyát, lehetőleg nem szétfövő fajtát válasszunk, sós vízben, héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, vastag falú serpenyőben, ... tovább
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd belekeverjük az almareszelőn lereszelt cukkínit. Öt percig pirítjuk, néha átforgatjuk. Felöntjük az alaplével és puhára ... tovább
A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk és az olajon megpirítjuk a curry-vel, rádobjuk a a borsót. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és ... tovább
A megtisztított répát vékony szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olaj-vaj keverékre dobjuk a répát és a hagymát és kevergetve, kis lángon roppanósra pároljuk. Megfűszerezzük, beletesszük a mézet és a cukrot. ... tovább
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok ... tovább