Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizs ősziesen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 db gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
20 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát és megszórjuk sóval, borssal. Zsírjára sütjük, majd belekeverjük a dobókockányi darabokra vágott sütőtököt. Rövid pirítás után beleöntjük a bort, beleszórjuk a rizst leöntjük az alaplével, majd felforraljuk. Fedőt teszünk rá és 170 fokos sütőbe tesszük 20 percre. Tálra borítjuk, belekeverjük a megsütött, negyedekre vagdalt gesztenyét és megszórjuk a finomra metélt petrezselyemzölddel.
Önmagában is adhatjuk, parmezánforgácsokkal dúsan meghintve, de szárazabb baromfisültek igazi ünnepi körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)