A csirkemelleket lapjában ketté vágjuk és folpack alatt vékonyra klopfoljuk.
A spenótot megmossuk és evőkanálnyi olajon, a zúzott fokhagymával és borssal fűszerezve átpároljuk.
A csirkemellszeletekrekre ráterítjük a spenótot, ... tovább
A kettévágott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített baromfizsíron a fokhagymagerezdekkel átsütjük. Ha minden csirkedarab barna, hozzáöntjük a bort. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk és gyengéden kiverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A zsíron a szalonnát kisütjük és a pörcöt kieszedjük. A zsiradékon a combok mindkét oldalát barnára sütjük. Kivesszük és a szaftba ... tovább
A csirkecombokat a sóval, borssal és a rozmaringgal beszórjuk, majd az olajjal bekenjük. Tepsibe tesszük és mellészórjuk a félfőre vágott hagymát és a kis kockára vágott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, majd fóliával szorosan ... tovább
A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket félbe vágjuk és bekenjük a fűszeres vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a bort aláöntve a remoska edénybe tesszük. Egy órát pároljuk, negyed óránként a ... tovább
A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be ... tovább
A feldarabolt tyúkot forró, sós vízben puhára főzzük.
A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Kb. 6 dl vízben feltesszük főni. Csipetnyi sóval, szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral ízesítjük, és hozzáöntünk egy ... tovább
A hagymákat apróra vágjuk, majd 3 liter vízzel felöntjük és a fűszereket beleszórva felforraljuk. Forrás után a csirkeszárnyakat beledobjuk és lefedve hagyjuk kihűlni. A szárnyalkat lecsepegtetve a füstölő rácsára tesszük, majd ... tovább
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A ... tovább