Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Párolt csicseriborsó

Áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót. Másnap leszűrjük és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi főzzük, kuktában háromnegyed órát. Tegyük szűrőbe és hagyjuk pár percig szikkadni. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, ... tovább

Párolt endívia

A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan ... tovább

Párolt fehér káposzta

A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a ... tovább

Párolt hajdina

A hajdinát kevergetve pirítsuk közepes lángon serpenyőben, (nem kell megijedni a pörkölt illattól és attól sem, hogy kissé pattog - ez a kis pattogás a cél). Sózzuk, öntsük rá az olajat, keverjük el, és további 1 percig ... tovább

Párolt kelbimbó fenyőmaggal

A fenyőmagot szárazon megpirítjuk és félretesszük. A kelbimbót felnegyedeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajon átsütjük a zöldségeket, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült átkeverjük a ... tovább

Párolt lilakáposzta

A káposztát kettévágjuk, kitorzsázzuk, majd legyaluljuk. A hagymát félfőre vágjuk. A felforrósított olajba szórjuk a cukrot és megbarnítjuk, rádobjuk a köménymagot és pattogásig hevítjük, belekeverjük a hagymát és ... tovább

Párolt marhaszelet

A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a ... tovább

Párolt nyúl olajbogyóval és borral

Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük ... tovább

Párolt okra

A megmosott zsenge okrát, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük, sózzuk, majd fél órát főzzük. Lecsepegtetve átforgatjuk a vajon, ízesítjük az ecettel és a borssal. Szárazabb húsok mellé köretként fogyasztjuk. ... tovább

Párolt őzgerinc

A szeletelt őzgerincet sűrűn megtűzdeljük vékony füstöltszalonna csíkokkal, forró zsíron mindkét oldalát megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd a bort ráöntve fedő alatt pároljuk, szükség esetén a levét kevés forró vízzel ... tovább