Tárcsán sült flekken
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
Flekken fűszerkeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
80 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felszeletelt sertéstarját, a fűszerkeverékkel meghintve és olajjal bekenve egy éjszakán át pácoljuk. A tárcsát a tűz felett felhevítjük, majd a nagyobb darabokra vágott szalonnát ráhelyezzük és a tárcsán mozgatva a zsírját kisütjük, úgy hogy a zsír mindenütt bevonja a tárcsát és a közepén felgyűljön. A hússzeleteket a zsiradékba mártva, a tárcsa szélére húzzuk és forgatva, újból a zsírba mártva, pirosra sütjük. Ha elkészült megsózzuk.
Friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)