Sertésszűz fügével
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
25 dkg
aszalt füge |
246 |
3.5 |
1.3 |
54 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott fügére öntjük a mézzel elkevert bort, hozzáadjuk a vékonyra karikázott citromot és felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fűszereket keverjük össze és a hártyáitól megtisztított, megsózott húsra szórjuk, a lehulló fűszerkeverékben hempergessük is meg a húst. A felforrósított olajban, hirtelen minden oldalát süssük meg, majd 10 percre tegyük a sütőbe. Ne tovább, mert kiszárad. Amíg sül, a fügét főzzük puhára. Csepegtessük le és vágjuk félbe. A főzőlevét leszűrve, kissé forraljuk be. A húst alufólia alatt pihentessük pár percig, majd ferdén szeleteljük fel. Tegyük előmelegített tálra és minden szeletre tegyünk egy fél fügét és öntsünk rá kanálka mártást.
Burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)