Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszűz fügével

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hirtelen sült, Csőben sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
25 dkg aszalt füge 246 3.5 1.3 54 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott fügére öntjük a mézzel elkevert bort, hozzáadjuk a vékonyra karikázott citromot és felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fűszereket keverjük össze és a hártyáitól megtisztított, megsózott húsra szórjuk, a lehulló fűszerkeverékben hempergessük is meg a húst. A felforrósított olajban, hirtelen minden oldalát süssük meg, majd 10 percre tegyük a sütőbe. Ne tovább, mert kiszárad. Amíg sül, a fügét főzzük puhára. Csepegtessük le és vágjuk félbe. A főzőlevét leszűrve, kissé forraljuk be. A húst alufólia alatt pihentessük pár percig, majd ferdén szeleteljük fel. Tegyük előmelegített tálra és minden szeletre tegyünk egy fél fügét és öntsünk rá kanálka mártást.
Burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)