Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Köretek
(273 db)

Petrezselymes csicsóka

A héjában, sós vízben, megfőzzük a csicsókát, megtisztítva felszeleteljük és a felforrósított vajra dobjuk, megsózzuk, apróra vágott zöldpetrezselymet és csombort szórunk rá. ... tovább

Petrezselymes szalvétagombóc

A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, ... tovább

Pezsgős párolt káposzta

A legyalult káposztát besózzuk és egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a félfőre vágott, hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott birsalmát és a kicsavart ... tovább

Pikáns sült tök

A sütőtököt megtisztitjuk és héjastól gerezdekre vágjuk. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatjuk, majd az olajban elkevert fűszerekkel beecseteljük. 200 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben, néhányszor kenjük ... tovább

Pirított burgonya

A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd a héját eltávolítva, gerezdekre vágjuk. A felhevített vaj-olaj keveréken pirosra sütjük. A vége felé a finomra vágott fokhagymával, a rozmaringgal és borssal ízesítjük. Nagyobb mennyiség ... tovább

Pirított gríz

A felhevített olajon pirítani kezdjük a darát, gondosan kevergetjük, majd, minidig, csak kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Kb. 6 dl víz kell, majd hozzá. ... tovább

Pirított újburgonya

Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk. Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt ... tovább

Póré paradicsommal párolva

A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük ... tovább

Provance-i zöldségrakottas

A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. ... tovább

Quinoa főzése

A quinoát főzése előtt jól mossuk le, finom szövésű szitában vagy gyolccsal bélelt kendőben, mert aprók a magok. Szikkasszuk le. Ha köretnek főzzük, érdemes kevés olajban lepirítani, kellemes, diós íze lesz. Kétannyi vízben ... tovább