Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Húsvét
(172 db)

Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)

A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal. Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét. A sütőpapírral ... tovább

Mandulás ropogós

Szitáljuk össze a sót és a sütőport a liszttel. Keverjük habosra a vajat, a mascarponét a kétféle cukorral és az aromával. Dolgozzuk a két keveréket tésztává. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formáljunk diónyi gombócokat és ... tovább

Marcipános kesztekercs

A háztartási keksz felét lereszeljük, a másik felét ledaráljuk, a kakaóval, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a rummal tésztává gyúrjuk. A kinyújtott marcipánra simítjuk és tekerccsé göngyöljük. Kihűtve szeleteljük. ... tovább

Márványsajtos báránykaraj

A bazsalikomot és a petrezselymet finomra vágjuk, majd összegyúrjuk a sajttal, a vajjal és a zsemlemorzsával. A bárányszeleteket sózzuk, borsozzuk és a forró olajon oldalanként két percig sütjük. A hússzeleteken elosztjuk a fűszeres ... tovább

Mázas bárányborda

A báránybordát fektessük grillrácsra és süssük 4 percig. Fordítsuk meg és sózzuk, borsozzuk, ismét négy percig grillezzük. Kenjük meg a narancslekvárral elkevert citromlével, újabb fordítás után, két perc pirítás és közben ... tovább

Mazsolás kalács

A mazsolát leforrázzuk és negyed órát hagyjuk a vízben. A langyos tejbe kevés cukrot keverünk és az élesztőt felfuttatjuk benne. Összekeverjük a tészta hozzávalót, majd az olvasztott, de csak langyos vajjal hólyagosra dagasztjuk. ... tovább

Medvehagyma leves

A medvehagymát vágjuk vékony csíkokra és forgassuk át a felhevített vajon. Ha fonnyadni kezd a hagyma szórjuk rá a lisztet és öntsük fel húslével. Ízesítsük sóval, borssal és főzzük néhány percig. Húzzuk félre és adjuk ... tovább

Medvehagymaleves

A finomra vágott medvehagymát a felforrósított vajon átpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és puhára főzzük. Közben a kockára vágott zsemlét aranybarnára pirítjuk a sütőben. A leveshez adjuk a borban elkevert ... tovább

Medvehagymás saláta

A medvehagymát vágjuk finomra, a retket és a zsenge répát szeleteljük fel uborkagyaluval. A joghurtba keverjük bele az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a zöldségekkel. Tálalás előtt hűtsük be. ... tovább

Méteres kalács

A tojássárgájákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót és két evőkanál vizet. ... tovább