Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Krokodilsteak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
5 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 fej salotta hagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1.5 dl mangólé ? ? ? ? ? ?
80 dkg krokodilhús ? ? ? ? ? ?
4 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salotta hagymát nagyon finomra vagdaljuk, a gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük, majd a hozzávalókkal marináddá keverjük. A krokodilhúst szeletekre vágjuk és a pácba téve egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap lecsepegtetve, a szokottnál kicsit magasabbra emelt grillrácson, oldalanként két percig sütjük. Ha a hús kiszárad, rágós és élvezhetetlen lesz. Egyszer-egyszer kenjük meg a páccal. Közben a meghámozott mangót is grillezzük meg, a páccal kenegetve.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)