Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vajpuha marhaszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
12 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 dl tejföl (12%) 142 3.4 12 4 0 59
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan morzsás nem lesz a hús állaga. Felverjük a tojásokat, beleszórjuk a borsot, 1 teáskanálnyi sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk a fűszeres tojásban és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon elősütjük és félretesszük. Ha minden hússzeletet elősütöttük, kuktába tesszük, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, ráöntünk 2 pohár vizet és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk és a jelzéstől számított fél órát, takarékon pároljuk. Ezután tejfölt a liszttel simára keverjük. A puha hússzeleteket kivesszük a levéből és behabarjuk a lisztes tejföllel, végül visszatesszük bele a húst. Meg egyszer összeforraljuk.
Főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)