Basturma
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Pastrami vagy basturma száritott sonka karajból
• 2023.03.05.
• 6
1 egész sertéskarajsó2 tk barna cukor1 tk
fekete bors2 tk rózsabors2 tk zöldbors2 tk koriandermagA karajról eltávolítjuk a zsros részeket. Egy edénybe sót szórunk, amit összekevertünk
a barna cukorral, és beletesszük a húst, befedjük sóval
úgy mindenhol ellepje(ne sajnáljuk belőle a sót). Hütőbe tesszük 1 hétre. Mindenap leöntjük róla a keletkező folyadékot és átforgatjuk, újra sózzuk.Annyi órát áztatjuk vízben ahány napig pácoltuk a sóban. Szárazra töröljük. a füszereket mozsárban összetörjük vagy ledaráljuk.Kifözött pelenkába tesszük a húst és bedörzsöljük a fűszerekkel. a pelenkát becsomagoljuk és megkötözzük a húst, mint egy kötözött sonkát.
2 hétre hüvős szellős helyre akasztjuk, de ha nincs más a hütőszekrény is jó lesz.Vékonyra szeleteljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)