Basturma (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Pastrami vagy basturma száritott sonka karajból • 2023.03.05. • 6 1 egész sertéskarajsó2 tk barna cukor1 tk fekete bors2 tk rózsabors2 tk zöldbors2 tk koriandermagA karajról eltávolítjuk a zsros részeket. Egy edénybe sót szórunk, amit összekevertünk a barna cukorral, és beletesszük a húst, befedjük sóval úgy mindenhol ellepje(ne sajnáljuk belőle a sót). Hütőbe tesszük 1 hétre. Mindenap leöntjük róla a keletkező folyadékot és átforgatjuk, újra sózzuk.Annyi órát áztatjuk vízben ahány napig pácoltuk a sóban. Szárazra töröljük. a füszereket mozsárban összetörjük vagy ledaráljuk.Kifözött pelenkába tesszük a húst és bedörzsöljük a fűszerekkel. a pelenkát becsomagoljuk és megkötözzük a húst, mint egy kötözött sonkát. 2 hétre hüvős szellős helyre akasztjuk, de ha nincs más a hütőszekrény is jó lesz.Vékonyra szeleteljük. | ||||||||||||||