Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Korhely burgonyagerinc

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
1 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
3 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
10 dkg marinált paradicsompaprika 0 ? ? ? ? ?
10 dkg ecetes almapaprika 0 ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a zselatint, majd elkeverjük az ízlés szerint sózott, borsozott tartármártással. Az összes hozzávalót belekeverjük és fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, végül kiborítva és szeletekre vágva tálaljuk.
Önállóan is megállja a helyét, de a karácsonyi rántott hal mellé, fantasztikus köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)