Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült kelbimbó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
80 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kelbimbót elkeverjük az olajjal és a fűszerekkel, majd tepsire rétegezzük. 200 fokra elmelegített sütőbe tesszük és időnként megkeverve, 40 percig sütjük. Végül a hőt 160 fokra csökkentve, 20 perc alatt, puhára pároljuk.
Sült pulyka vagy szárazabb sült baromfi mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)