Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikalekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk. Egy evőkanál olajon, a finomra vágott hagymafélékkel együtt, megpároljuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Visszatesszük a lábosba és hozzáadva a fűszereket, felfőzzük. Üvegekbe töltjük és a tetejére öntünk egy kanál olajat. Lezárva, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után tartsuk hűtőben.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)