Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges üvegtészta leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Bogrács, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint erőspaprika szósz 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
2 db gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forraljunk fel másfél liternyi vizet és dobjuk bele az üvegtésztát, zárjuk el a lángot és lefedve hagyjuk állni negyed órát. Wokban vagy nagy serpenyőben hevítsük fel a szezámolajat, keverjük bele a vékony csíkokra vágott répát és a félfőre vágott hagymát. Két percig süssük kevergetve. Ekkor, adjuk hozzá, a vékonyra szelt gombát, paprikát és a zúzott fokhagymát. Újabb két perc sütés után öntsük bele a tésztát, a levével együtt, ízesítsük sóval, borssal, szójaszósszal és, ízlés szerint, erős paprika mártással. Ha összeforrt, már tálalhatjuk is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)