Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos krumplifőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Édes, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük, némi sóval ízesítve. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a héjától a szokásos módon megfosztott paradicsomot és a felaprított bazsalikomot. Összefőzzük a burgonyával és szükség szerint, cukorral ízesítve, sült oldalassal vagy kolbásszal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)