Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Whisky grog

A citromszeletet megtűzdeljük a szegfűszeggel, félbevágjuk. Felforrósítunk 1,5 dl vizet a cukorral és a fahéjjal, belekeverjük a whiskyt. 2 grogospohárba öntjük, és fél citromkarikával díszítjük. ... tovább

Mézes Campari

A Camparit, a gyümölcsleveket és a mézet két jégkockával alaposan elkeverjük. Közepes méretű, henger formájú pohárba három jégkockát teszünk, ráöntjük az italt. A cseresznyét és a narancshéj-spirált fogvájóra szúrjuk, ... tovább
cimkékItalok, Alkoholos

Pangasius filé dióbundában

A halfilét kétujjnyi darabokra vágom, besózom, megborsozom és fél órát pihentetem. Papírtörlővel leitatom, majd lisztbe és felvert tojásba mártom, végül, fele morzsa, fele dió keverékébe forgatom. Középforró olajban mindkét ... tovább

Zöldséges borjúnyárs

A borjúkarajt, a kimagozott paprikát, a cukkinit, a hagymát, a paradicsomokat és a füstölt szalonnát nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd tetszőleges sorrendben, váltakozva felhúzzuk a nyársakra. Egy tálban ... tovább

Grillen sült bélszin

Az érlelt bélszínt lehártyázzuk és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Frissen őrölt borssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, rádobunk néhány ágacska rozmaringot és olajjal leöntve, hűtőben érleljük legalább egy napig. Sütés ... tovább

Gyömbérkoktél

A hozzávalókat elkeverjük és jól behűtjük, közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá a gyömbéritalt. Jégkockával és citromfűlevélkével díszítve kínáljuk. ... tovább

Ananász-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Mézes puncs

A vizet a fűszerekkel felforraljuk és a teafűre öntjük. 5 perc állás után leszűrjük és a mézet elkeverjük benne. Télen melegen, nyáron behűtve kínáljuk. A citromlével mindenki ízesíti magának. ... tovább

Csevap 2.

A húsokat lehártyázzuk és a hagymával együtt kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket ... tovább

Mángoldleves

A mangold levelét levágjuk (másra használjuk fel) a szárát, alaposan megmossuk, hártyáját gondosan lehúzzuk, a szárakat 2 ujjnyi darabokra vágjuk. Vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, a mangold szárat, a karikára ... tovább