Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pangasius filé dióbundában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Kímélő
Hozzávalók

Pangasius filé dióbundában
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
70 dkg Pangasius 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Aioli mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pangasius filé dióbundában
A halfilét kétujjnyi darabokra vágom, besózom, megborsozom és fél órát pihentetem. Papírtörlővel leitatom, majd lisztbe és felvert tojásba mártom, végül, fele morzsa, fele dió keverékébe forgatom. Középforró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
Sült burgonyával és aioli mártással tálalom.

Aioli mártás
A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony sugárban, hozzáöntve az olajat kemény mártássá verjük.
Behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)