Marhahúsos bagett
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 | 
				
						
					| 4 evőkanál				
		majonéz | 848 | 1.3 | 93.2 | 0 | 0 | 95 | 
				
						
					| 1 igény szerint				
		fejes saláta | 17 | 1.4 | 0.3 | 2 | 1.5 | 0 | 
				
						
					| 2 fej				
		lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 teáskanál				
		kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 dl				
		sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 dl				
		marhaalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 4 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
				
						
					| 4 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
				
						
					| 1 kg				
		marhafartő | 0 | 19 | 17 | 0.6 | 0 | 83 | 
				
						
					| igény szerint				
		bagett | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat a vajjal, sütőálló serpenyőben, majd szórjuk rá a kockára vágott hagymát és a cukrot. Kevergetve pároljuk húsz percig, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott húst. Szórjuk rá a kakukkfüvet és süsük, enyhe barnulásig. Sokan elgondolkodnak a fokhagymán, de én nem teszek bele. Ekkor öntsük fel a sörrel és az alaplével, forraljuk fel. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Pároljuk három órát. Szűrjük le a levét. A félretett olajon süssük barnára a paradicsompürét, majd öntsük fel a félretett lével és forraljuk sűrűre. Közben sózzuk, borsozzuk igény szerint. A bagetteket vágjuk kellő darabokra és félbe. Kenjük meg, mindkét oldalát a mártással, béleljük ki a salátalevéllel, csöpögtessük meg a majonézzel, szórjuk meg, a finomra vágott lilahagymával, majd rakjuk meg a hússal. Hajtsuk vissza a tetejét és tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)