Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhahúsos bagett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Töltött, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
3 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg marhafartő 0 19 17 0.6 0 83
igény szerint bagett 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat a vajjal, sütőálló serpenyőben, majd szórjuk rá a kockára vágott hagymát és a cukrot. Kevergetve pároljuk húsz percig, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott húst. Szórjuk rá a kakukkfüvet és süsük, enyhe barnulásig. Sokan elgondolkodnak a fokhagymán, de én nem teszek bele. Ekkor öntsük fel a sörrel és az alaplével, forraljuk fel. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Pároljuk három órát. Szűrjük le a levét. A félretett olajon süssük barnára a paradicsompürét, majd öntsük fel a félretett lével és forraljuk sűrűre. Közben sózzuk, borsozzuk igény szerint. A bagetteket vágjuk kellő darabokra és félbe. Kenjük meg, mindkét oldalát a mártással, béleljük ki a salátalevéllel, csöpögtessük meg a majonézzel, szórjuk meg, a finomra vágott lilahagymával, majd rakjuk meg a hússal. Hajtsuk vissza a tetejét és tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)