Marhahúsos bagett
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
4 evőkanál
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
1 igény szerint
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
sör (világos) |
38 |
0 |
0 |
4.6 |
0 |
0 |
3 dl
marhaalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
4 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 kg
marhafartő |
0 |
19 |
17 |
0.6 |
0 |
83 |
igény szerint
bagett |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat a vajjal, sütőálló serpenyőben, majd szórjuk rá a kockára vágott hagymát és a cukrot. Kevergetve pároljuk húsz percig, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott húst. Szórjuk rá a kakukkfüvet és süsük, enyhe barnulásig. Sokan elgondolkodnak a fokhagymán, de én nem teszek bele. Ekkor öntsük fel a sörrel és az alaplével, forraljuk fel. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Pároljuk három órát. Szűrjük le a levét. A félretett olajon süssük barnára a paradicsompürét, majd öntsük fel a félretett lével és forraljuk sűrűre. Közben sózzuk, borsozzuk igény szerint. A bagetteket vágjuk kellő darabokra és félbe. Kenjük meg, mindkét oldalát a mártással, béleljük ki a salátalevéllel, csöpögtessük meg a majonézzel, szórjuk meg, a finomra vágott lilahagymával, majd rakjuk meg a hússal. Hajtsuk vissza a tetejét és tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)