Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricalepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Csőben sült, Kemence, Édes, Sós, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1/2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szitájuk össze a szárazanyagokat. Keverjük el a tejet a tojással és az olajjal, majd a két keveréket dolgozzuk össze, egynemű masszává. A tésztát öntsük, vajjal kikent, serpenyőbe és 175 fokra előmelegített sütőben, süssük 20-25 percig. Végezzünk tűpróbát.
Klasszikus amerikai kenyérféle, jól illik, a Déli Államokból származó szaftos, csípős hús vagy zöldség ételekhez.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)