Diókérges otellótorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
80 dkg
szőlő |
81 |
0.6 |
0.3 |
18.1 |
1.6 |
0 |
15 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
3 evőkanál
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
30 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
25 deka vajat habosra keverjük 15 deka cukorral, a sóval, a citromhéjjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát vajjal kikent tortaformába simítjuk, megszórjuk a leszemezett, megmosott, lecsurgatott otelló szőlővel, melyet előzőleg 2 evőkanál lisztbe forgattunk. 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A maradék vajat a mézzel és a maradék cukorral fölhevítjük. Beledolgozzuk a darált diót, hozzáöntjük a tejet és a tűzről levéve jól összekeverjük. A masszát a tészta tetejére simítjuk és a süteményt további 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. Tejszínhabrózsával, durvára vágott dióval és néhány szem szőlővel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)