Diókérges otellótorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
25 deka vajat habosra keverjük 15 deka cukorral, a sóval, a citromhéjjal, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd óvatosan beleforgatjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát vajjal kikent tortaformába simítjuk, megszórjuk a leszemezett, megmosott, lecsurgatott otelló szőlővel, melyet előzőleg 2 evőkanál lisztbe forgattunk. 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A maradék vajat a mézzel és a maradék cukorral fölhevítjük. Beledolgozzuk a darált diót, hozzáöntjük a tejet és a tűzről levéve jól összekeverjük. A masszát a tészta tetejére simítjuk és a süteményt további 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. Tejszínhabrózsával, durvára vágott dióval és néhány szem szőlővel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||