Kínai csípős káposztasaláta
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 fej				
		fehérkáposzta					 | 
					65 | 
					1.1 | 
					0.2 | 
					14.7 | 
					2.7 | 
					0 | 
				
				
						
					2 szál				
		sárgarépa  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.2 | 
					8.1 | 
					3.4 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		ecet (20%-os)					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		erős pista					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős pistát és azonnal zárjuk el a lángot. Szórjuk bele a cukrot, öntsük hozzá az ecetet és fél deci vizet. Forgassuk össze a káposztával és ha nem elég sós, adjunk hozzá keveset a káposzta kicsavart levéből. Időnként átkeverve, hűtőben hagyjuk egy órát pihenni.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)