Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kínai csípős káposztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős pistát és azonnal zárjuk el a lángot. Szórjuk bele a cukrot, öntsük hozzá az ecetet és fél deci vizet. Forgassuk össze a káposztával és ha nem elég sós, adjunk hozzá keveset a káposzta kicsavart levéből. Időnként átkeverve, hűtőben hagyjuk egy órát pihenni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)