Hideg bélszínszelet
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érlelt bélszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával ferdén megtűzdeljük. Formára igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötjük. A felforrósított zsiradékban körbesütjük, de csak addig, amíg minden oldalán barna kéreg képződik, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és negyed órát sütjük. Félidőben fordítsuk meg és locsoljuk meg a zsírjával. Ne szúrjuk meg, lapátkanállal fordítsuk át. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Vékonyra szeletelve, tetszőleges salátaágyon tálaljuk.
Ha vendégvárónak készítjük kenjük át olvasztott aszpikkal, hogy ne száradjon ki.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)