Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg bélszínszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt bélszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával ferdén megtűzdeljük. Formára igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötjük. A felforrósított zsiradékban körbesütjük, de csak addig, amíg minden oldalán barna kéreg képződik, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és negyed órát sütjük. Félidőben fordítsuk meg és locsoljuk meg a zsírjával. Ne szúrjuk meg, lapátkanállal fordítsuk át. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Vékonyra szeletelve, tetszőleges salátaágyon tálaljuk.
Ha vendégvárónak készítjük kenjük át olvasztott aszpikkal, hogy ne száradjon ki.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)