Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás törtkrumpli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockára és főzzük puhára, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Amíg a krumpli fő, zsíron pirítsuk világossárgára, a finomra vágott vöröshagymát, ízlés szerin borsozzuk meg. A megpuhult krumplit törjük össze, keverjük hozzá a pirított vöröshagymát.
Kanállal formázva tálaljuk.
Aki színesebben szeretné adni. keverjen a zsírba némi pirospaprikát.
Sokan szeretik, serpenyőben, az alját lepirítva.
Főtt marhahús és disznótoros ételek mellé adható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)