Hagymás törtkrumpli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
5 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockára és főzzük puhára, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Amíg a krumpli fő, zsíron pirítsuk világossárgára, a finomra vágott vöröshagymát, ízlés szerin borsozzuk meg. A megpuhult krumplit törjük össze, keverjük hozzá a pirított vöröshagymát.
Kanállal formázva tálaljuk.
Aki színesebben szeretné adni. keverjen a zsírba némi pirospaprikát.
Sokan szeretik, serpenyőben, az alját lepirítva.
Főtt marhahús és disznótoros ételek mellé adható.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)