Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás vese

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Előételek, Főétel előtt, Kártyaparti , Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát felaprítjuk, majd forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, majd sóval, borssal és felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük. A vesét gondosan megtisztítjuk, felszeleteljük, majd forró vízzel leöblítjük és a gombához adjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, negyed órát főzzük. Ráhintjük a lisztet, pár percig főzzük, majd sós burgonyával tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)