Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt halas mártogatós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg füstölt makrélafilé ? ? ? ? ? ?
20 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 evőkanál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A makrélát lebőrözzük és a szálkáit eltávolítjuk, majd húsát villával összetörjük, habosra keverjük a krémsajttal, a sóval, borssal és a fél citrom levével. Jól behűtve, a másik fél citromból vágott gerezdekkel tálaljuk. Adhatunk mellé grissinit, de szárzellerrel, répából vagy karalábéból vágott csíkokkal is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)