Füstölt halas mártogatós (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg füstölt makrélafilé ? ? ? ? ? ?
20 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 evőkanál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A makrélát lebőrözzük és a szálkáit eltávolítjuk, majd húsát villával összetörjük, habosra keverjük a krémsajttal, a sóval, borssal és a fél citrom levével. Jól behűtve, a másik fél citromból vágott gerezdekkel tálaljuk. Adhatunk mellé grissinit, de szárzellerrel, répából vagy karalábéból vágott csíkokkal is finom.