Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csülkös felvágott

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 175 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Buli, Rakott, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt és a lapockát kevés sós vízben félpuhára főzzük, majd apró kockára vagdaljuk, a szalonnát hasonló kockákra vagdaljuk, Ne darájuk, vagdalva sokkal gusztusosabb a végeredmény. A főző vízből két decit vegyünk ki, majd a darabolt hagymával, a fokhagymával és a többi hozzávalóval botmixerrel zúzzuk össze. A végén keverjük bele a zselatint. Ezt a masszát öntsük a húsokra és alaposan keverjük el. Gondosan dolgozzunk, hogy mindenhova jusson a fűszeres léből. Tegyük az egyik végén lezárt, disznósajthoz való műbélbe és szorosan nyomkodjuk le, lehetőleg ne maradjon benne levegő. Végül zárjuk le a másik végét is. Tűvel szurkáljuk meg néhány helyen és tegyük bő, forráspont alatt lévő vízbe és abáljuk másfél órát. Csepegtessük le és két deszka között lepréselve hagyjuk kihűlni.
Ecetes hagymával, tormával kínáljuk.
Zöldparikát, paradicsomot és friss kenyeret, ne felejtsünk el, mellé tálalni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)