Csülkös felvágott (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Buli, Rakott, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt és a lapockát kevés sós vízben félpuhára főzzük, majd apró kockára vagdaljuk, a szalonnát hasonló kockákra vagdaljuk, Ne darájuk, vagdalva sokkal gusztusosabb a végeredmény. A főző vízből két decit vegyünk ki, majd a darabolt hagymával, a fokhagymával és a többi hozzávalóval botmixerrel zúzzuk össze. A végén keverjük bele a zselatint. Ezt a masszát öntsük a húsokra és alaposan keverjük el. Gondosan dolgozzunk, hogy mindenhova jusson a fűszeres léből. Tegyük az egyik végén lezárt, disznósajthoz való műbélbe és szorosan nyomkodjuk le, lehetőleg ne maradjon benne levegő. Végül zárjuk le a másik végét is. Tűvel szurkáljuk meg néhány helyen és tegyük bő, forráspont alatt lévő vízbe és abáljuk másfél órát. Csepegtessük le és két deszka között lepréselve hagyjuk kihűlni. Ecetes hagymával, tormával kínáljuk. Zöldparikát, paradicsomot és friss kenyeret, ne felejtsünk el, mellé tálalni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||