Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell rakottas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Rakott, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 db karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 db brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, sós vízben roppanósra főzzük és egy kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkemellet apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olajon megpirítjuk és rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a bazsalikommal, kakukkfűvel és a tojással elkeverjük, rásimítjuk a hús tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon, előmelegített sütőben, fél óra alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentessük, majd kockára vágva tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)