Bálint napi csokiszív
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
kókuszreszelék |
609 |
5.6 |
62 |
6.4 |
23.5 |
0 |
| 1 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 10 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 10 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 3 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a langyos vajat, ezzel is jól kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót és a reszelt étcsokoládét. Végül a sóval keményre vert tojáshabbal lazítjuk. Kivajazott, kilisztezett szív alakú formába öntjük és a tetejét elegyengetve, 175 fokos sütőben, úgy fél óra alatt, megsütjük. Végezzünk tűpróbát. A tésztát, rácsra borítva, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kenjük be a külsejét, a meglangyosított lekvárral, majd vonjuk be az előírás szerint felolvasztott bevonóval. Mielőtt visszatesszük a hűtőbe, szórjunk rá kókuszreszeléket.
Vaníliafagylalt kíséretében tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)