Zsírban abált szalonna
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
80 dkg
zsírszalonna |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zsírt edénybe tesszük és kis lángon felmelegítjük, majd a szalonnát beletesszük és fél óra alatt megabáljuk. Ne süljön, csak párolódjon, 120-140 foknál ne legyen melegebb a zsír. Csinálhatjuk sütőben is, lefedett serpenyőben. Egyes vidékeken fel is füstölik. Abálás után, a szalonnát kenjük be a zúzott fokhagyma, a paprika és a só keverékével, majd fóliába tekerve két deszka között préseljük össze és fagyasszuk ki.
Friss kenyérrel és lilahagymával vagy savanyú paprikával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)