Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vizes piskóta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, gőzmentes, előmelegített sütőben sütjük sütjük, 175 fokon, tűpróbáig, az első 15 percben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a tészta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)