Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vadmalacomb roston

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg vaddisznócomb 110 21.6 2.4 0.4 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál grillfűszer ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vadmalaccombból 8 szeletet vágunk. Széleit kissé bevagdossuk és húskalapáccsal kiverjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, bekenjük olajjal és legalább 2 órára hidegre tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, megszórjuk liszttel és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
A combszeleteket ismét megkenjük olajjal és roston vagy grillrácson szép pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk és csepegtessünk rá olajat, hogy ne száradjon ki.
A húsok tetejére púpozzuk a ropogós vöröshagymát.
Párolt vörös káposztával és burgonyapürével tálaljuk

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)