Vadmalacomb roston
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
vaddisznócomb |
110 |
21.6 |
2.4 |
0.4 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
grillfűszer |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vadmalaccombból 8 szeletet vágunk. Széleit kissé bevagdossuk és húskalapáccsal kiverjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, bekenjük olajjal és legalább 2 órára hidegre tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, megszórjuk liszttel és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
A combszeleteket ismét megkenjük olajjal és roston vagy grillrácson szép pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk és csepegtessünk rá olajat, hogy ne száradjon ki.
A húsok tetejére púpozzuk a ropogós vöröshagymát.
Párolt vörös káposztával és burgonyapürével tálaljuk
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)