Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött hústekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Csőben sült, Töltött, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
6 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy evőkanál olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát. Hagyjuk kihűlni és gyúrjuk össze a megdarált hússal és a fűszerekkel. Terítsük, megfelelő méretű, olajozott alufóliára, ujjnyi vastagon. Borítsuk rá a sonkaszeleteket, melyeket kenjünk be vékonyan mustárral, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Az uborkák végét vágjuk le és tegyük a massza egyik szélére és a fólia segítségével tekerjük fel. A fólia két végét csavarással zárjuk le, tegyük tepsibe és kevés vizet aláöntve, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Szeletelés előtt pihentessük 10 percet.
Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen, burgonyapürét kínáljunk mellé.
Hidegen is tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)