A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon ... tovább
A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Kevergetve, majdnem zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd a fűszereket. ... tovább
A húsféléket 25 percig abáljuk, majd a májat és a szalonnát centis kockára vágjuk. A tüdőt és a bőrt ledaráljuk. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk. A langyos hozzávalókat, a fűszerekkel ízesítve, ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott sertéshúst. Kevergetve, fehéredésig sütjük. hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd a fűszereket. ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Kevergetve, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a ... tovább
Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett ... tovább
A kétféle lisztet összeszitáljuk és az 1 teáskanál cukorral és egy deci vízzel felfuttatott élesztőt, a közepébe vájt mélyedésbe öntjük. Az egyik tojás sárgáját félretesszük. A másik tojást és a maradék fehérjét a ... tovább
Az élesztőt elkeverjük 3.5 deci hideg vízben, a lisztféléket és a sót összeszitáljuk, majd a két keverékből gondosan tésztát gyúrunk, majd, hogy sok levegőt dolgozzunk bele, csapkodjuk az asztalhoz jó sokszor, a tészta egyik ... tovább