A tésztához a lisztes sütőport, a vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét összedolgozzuk és munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A ... tovább
A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és ... tovább
Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább
A tésztát lehetőleg előző este készítsük el.
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és egy tojást, jól elkeverjük. A lisztet deszkára tesszük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összemorzsoljuk. ... tovább
A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A darált diót a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével, némi víz hozzáadásával kenhető masszává dolgozzuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a ... tovább
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd dolgozzuk hozzá a lisztet, a vaníliát, a sót és a megdarált dióféléket. A tésztából formáljunk kisujjnyi kifliket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 150 fokra előmelegített ... tovább
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és megfelezzük. Az egyik részt fél centi vastagra nyújtjuk és tepsibe terítjük. Megkenjük a töltelékkel. A szélén fél centit hagyjunk szabadon. Ezt kenjük meg vízzel, a tészta kinyújtott ... tovább
Reszeljük le a mandarin héját és csavarjuk ki a levét. A margarint olvasszuk fel, de csak langyosan használjuk fel.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a folyékony alapanyagokat külön-külön. Keverjük össze a két masszát és ... tovább
A darált diót elkeverem a cukor felével és a fahéjjal. A tojásfehérjét keményre felverem, a csipetnyi sóval és a megmaradt cukorral. Óvatosan összeforgatom a dióval és a mazsolával. Nem hagyom állni, azonnal betöltöm, mert a hab ... tovább