Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Almaboros sertéssült

A kicsontozott karajt dörzsöljük be sóval borssal és a felforrósított olajon süssük körbe. Ha kifehéredett helyezzük római tálba. A sütőzsiradékon pirítsuk át a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a finomra ... tovább

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A többi lisztből a tojással és a tejjel elkeverve, a fahéjjal és a hámozott, lereszelt almával összeforgatva palacsinta tésztát ... tovább

Almás borjúszelet

A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott ... tovább

Almás borjútokány

A borjúhúst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. A felhevített olajon átpirítjuk, felöntjük a borral, rászórjuk a felaprított chilit, a citrom lereszelt héját és a kakukkfüvet, sózzuk, majd ha a levét elfőtte, az alaplét ... tovább

Almás csirkemáj

A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott ... tovább

Almás grillcsirke

Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem. Kevés sóval és a fűszerekkel összekeverem, majd a megtisztított, jól átöblített és lecsöpögtetett csirke besózott hasába töltöm. A szárnyast nyársra húzom, sós olajjal ... tovább

Almás káposztán sült oldalas

A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább

Almás pulykakrokett

A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába ... tovább

Almás vagdalt

A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba ... tovább

Almás, sajtos pulykamell

A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. ... tovább