Szalonnás tűzdelt pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A filézett pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel.
A megmaradt szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről megsózott, megborsozott pulykamellet és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül párolom. Ezután kibontom az alufóliából, felszeletelem, és saját pecsenyelevével körülöntöm.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)