Süllő gines mártással
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 80 dkg				
		süllő | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 1 dl				
		fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 2 szál				
		újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 5 szem				
		borókabogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 szem				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		gin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| ízlés szerint				
		fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 fél				
		citrom   | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Egy liter vízbe öntjük a borecetet, beledobjuk a borókabogyót, a borsot, a fokhagymát, a rövidebb darabokra vágott újhagymát, megsózzuk és felforraljuk. Ha felforrt a lángot kikapcsoljuk és fedő alatt hagyjuk állni, amíg kihűl. Újraforraljuk és a lángot egész kicsire véve, a süllőfiléket 6-7 percig főzzük, a víz ne forrjon, csak egy-egy buborék szálljon fel. A lecsepegtetett filéket előmelegített tálra tesszük. Bevonjuk a mártással, melyet úgy készítünk, hogy egy deci főzőlébe belecsavarjuk a fél citrom levét, hozzáöntjük a gint, majd habverővel apránként belekeverjük a vajat, végül sóval és fehérborssal ízesítjük.
Vajas burgonyával tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)